31 August, 2012

Of No. 8

Brlj Mrlj

Kao što sam obećala, danas vam prezentiram prvu šalicu koju sam išarala :) Samo da napomenem da je ovo samo proba, išla sam bez ikakve ideje samo provjeriti kako se s tim flomasterom za porculan crta, koliko se mora stisnuti, dal curi, dal se briše i sl pa mi se na nekim mjestima i razmazalo ali mislim da je ok za vježbu.



Ipak, malo mi fali boje pa planiram skočiti i kupiti koju boju za porculan ili flomaster u boji (nemaju baš neki izbor - plavi, crveni, žuti, crni i to je to). Od druge šalice mislim mojoj D1 napraviti rođendanski poklon :) Ako uspijem složiti nešto što ne izgleda kao škrabotina prvačića :)

Jučer se moj D potrgao na košarci. Došao kući sav šepav, izgleda da je istegnuo mišić il neš u nozi, nemam pojma. Ovaj vikend smo se planirali voziti malo po zagorju ali ako mu do navečer ne bude bolje biti će šipak od toga. Na Špancir nam se ne ide, iako sam osvojila ulaznice. To ti je tak, jednom odlučim neš mi se ne da i onda osvojim ulaznice -.-' Da sam htjela ići, dobila bih šipak.

Počela sam vježbati. Opet :) Jillian mi je dosadila, taj njen režim gdje 30 uzastopnih dana moraš vježbati bez stanke i 10 dana ovo, 10 dana ono mi je postao monoton. Jedan dan promašim pa se osjećam kao da sam sve zbrljala, onda mi se 3 dana ne da i onda mogu iz početka. Sad sam iskopala ChaLean Xtreme pa sam si fino isprintala njen raspored (koji je za 3 mj i ima pauze dva puta tjedno) pa idem po tome. Trenutno sam na danu 5. Više mi se sviđa ona nego Jillian, jer je nekak hepi i više motivirajuća dok je Jillian ko neki vođa vojnog kampa :) A na kraju se više izmorim uz Xtreme nego Shred. Taman ovaj režim završava pred moj rođendan pa reko, toliko ću izdržati :) Sama sebi želim pokloniti manju guzicu za 28-mi rođ xD

Toliko od mene za danas, uživajte i pazite da se ne polomite negdje kao "neki" :D

30 August, 2012

Hepi Brdej Tu Juuuuu

Prvo i najvažnije danas : sretan rođendan našoj dragoj Bitchy ♥ Želim joj sve najbolje, da joj šumski duh ostvari sve što joj treba a svi ostali da joj daju ono što želi i da dočekamo još puno rođendana uz kave i zezanciju :)



Drugo - bila sam danas do biroa pa sam se prošetala po cijelom gradu. Bila sam u Offertissimi i do NB Hobby Art-a i sad sam opremljena sa dvije šalice i flomasterom za crtanje po keramici pa se popodne bacam na kreativu. Falilo mi je da nešto radim rukama i ovo mi je palo na pamet, pa kad već crtam po papiru mogu i po šalicama :)

Jučer sam bila na prvoj ovosezonskoj hokejaškoj utakmici i pobijedili smo slovence 3:1. Baš volim hokej i atmosferu tamo, jedva čekam da počnu prave utakmice (ovaj put nije bilo specijalnih efekata ni bubnjeva ni ničeg, samo igrači i navijači :)

I naravno, opet sam nabila žulj. Ali baš me briga, bitno da sam opremljena za kreativu pa će vjerojatno jedan od idućih postova biti kako je prošlo moje prvo brljanje po keramici :D

28 August, 2012

To The Adventure

Jučer smo D i ja išli u tjedni shopping. Vozali smo se vamo tamo, od ove do one trgovine i brbljali putem. Rasprava je bila o situaciji u lijepoj našoj i o tome kako smo tako nisko pali da nam za minimum wage job treba veza i kako moji lege koji žive npr u Americi ne mogu vjerovati da je kod nas tako loša situacija.

I onda je počela rasprava kako je najbolje seliti se van. Rekoh dragom, kad sam već došla iz Osijeka u Zagreb, zašto stati tu? :)



Nije lako, treba znati i jezik, imati novaca za vize i dokumente, treba otići negdje gdje nemaš nikoga. Treba uopće imati taj mindset. Ne planiramo ništa 100%, ovo je bila samo mala raspravica između "Što hoćeš sutra za ručak?" i "Imam nula motivacije za išta zbog stanja u državi". Ali sve počne od sitnica..

Pričamo mi tako kud bi selili da se selimo van. Rekoh ja ili Norvešku ili Englesku. Norveška je moj davni san, prije desetak godina sam čak imala full plan seliti tamo jednog dana, pročitala sve živo i neživo o toj državi, čak sam i riječnik s frazama kupila za učenje xD Na kraju šipak ali tko zna :)



Zbog jezika bi se najlakše bilo odseliti u Englesku ali mislim da su oni dosta strogi što se doseljenika tiče jer ih imaju previše. Ali, sve se može ako se zbilja želi zar ne? :)

Tužno je to da smo do toga došli kao država. Da ti treba veza da dobiješ posao kao prodavač. Vjerujem da se javim za čistačicu da bi mi isto trebala veza na kraju. Čak i da nađem posao, koja nam je budućnost u ovoj državi? Uz našu vladu samo će biti sve gore i gore. Tko zna što će nam sve prirediti kada uđemo u EU. Kažu biti će lakše seliti se van a s druge strane nismo još ni ušli a neke države su se već ogradile da se kod njih nećemo moći zapošljavati.

Teško je seliti se, makar i u istoj državi. Meni je još bilo i lako, tu mi je i brat i D-ova obitelj, D2.. Ajde ti odi nekud gdje nikog ne znaš i još ti je nov jezik. Treba imati hrabrosti. Da znamo da će kod nas biti bolje pa da se selimo na 2-3 godine pa se vratimo, bilo bi možda lakše, ali sudeći po znadnjih 20 godina ako jednom odeš teško da ćeš se htjeti vratiti.



Koje vas države privlače? Mislim da ću uz uzaludno slanje CV-a na oglase početi browsati i stanje izvan države. Jer ovo stanje kod nas može potrajati još 10 godina a ja ne želim provesti 10 godina čekajući nešto bolje. Dam fore godinu dana, ako nema posla aufidazin.

Eh, planiranje, planiranje.. Meni samo da je planirat :)

A do tad, uživancija u zelenom stančiću, cappuccino i neki film za koji me majka jučer nazvala da gledam na tv-u a ja ko zlatna ribica zaboravila da ga trebam pogledat pa ga idem gledati sada. Arr :D

ps. prva stvar kod selidbe u Norvešku koja mi je pala na pamet je bila "Joooj koliko bi me markice za pisma koštale?" xD

26 August, 2012

*Plonk Plonk*

Kiša, kiša, kišaaa.. :)

Photobucket

Obožavam kišu i napokon pada. Imam volje za raditi stvari kada kiša pada.

Peku mi se kolači i ide mi se u šetnju i kupuju mi se olovke :D

Photobucket

Skakala bih po lokvama da imam čizme :)

Svi u okolici možete zahvaliti mojoj sovi visilici na vratima - evo čim ju stavih stigla jesen :)

Photobucket

Jedino ne volim kad grmi jer se uvijek bojim da će mi opaliti grom u laptop :O

Photobucket

Najljepše od svega je izvaliti se na krevet uz dobru knjigu i slušati kako kiša pljušti po balkonu :)

Photobucket

24 August, 2012

Give Me Back My Time

Ok, upravo pogledah film Bridesmaids (2011). Uhvatili me ženski dani pa rekoh, idem pogledati neki ženski film.



Radnja klasik - dvije legice, jedna solo druga nije. Ova koja nije se udaje, želi da ova solo bude kuma. Ova solo upozna ostale djeveruše i normalno jednu od njih uhvati na pik jer joj ta kao želi oteti najbolju legicu.

Već po ovom opisu možete pogoditi dal mi se film svidio ili nije :)

Kao prvo, cure su 30+ godina. Dakle žene koje bi trebale imati razvijen mozak i znati što kada treba učiniti a što ne. Pod "ne" bi išlo doći najboljoj legici na bridal shower i porazbacati kolače i potrgati ukrase jer eto, to je sve pripremila ova djeveruša koju je ona uzela na pik. Ili znati da ti ta i ta ide na živce i pokušava ti zabosti nož u leđa i uzeti neke tablete od nje s alkoholom. Jer ti je ona rekla da će ti od toga biti bolje. Nda. Ili biti ta mlada koja ne vidi da joj se najbolja legica i bogata djeveruša kolju i pokušati to riješiti.

Film je toliko isprazan da me zabolila glava. Zapleti su ono - upozna lika koji je dobar prema njoj pa ga ostavi. Pa kuka što je solo. Pa se u zadnjoj minuti poljube makar je bila kučka prema liku i da sam ja taj lik, ne bi me više nikad vidjela. Ili kak se njih dvije koje se kolju cijeli film u predzadnjoj minuti grle. Kao super su si. I da, ta bogata superlijepa savršena djeveruša kao prizna da nema ni jednu legicu. Muž joj putuje pa nikog nije upoznala. Onak helooo, imaš para za odvest ovu koja se udaje u Pariz a ne moš se učlaniti u npr bookclub ili neš, pa upoznat ljude. Bar tog u Americi ma na svakom uglu. Ugh.

Jedini dio filma koji je zanimljiv i smiješan je dio do onog kada jedna legica kaže drugoj da se udaje. Nakon toga sroz. Kemija među likovima nula. Ni ovima što se vole, ni ovima što se mrze. Sve skupa gubitak vremena, molim moje vrijeme nazad.

Jučer sam pogledala i The Five-Year Engagement i ok mi je. Jednostavno obožavam Emily Blunt i mogu joj preći preko svega kak mi je predivna a i radnja je donekle ok :) Iako, ne ide na listu za ponavljanje kao moji fav filmovi :)

Eto, morah ovo izbaciti iz sebe jer mi je film baš digao tlak. Mogla bih pisati još pol sata zašto i kako su me naživcirali ali mi se ne da prolaziti te scene nanovo. Dosta je bilo i jednom.

D mi je kupio Alice: Madness Returns za Xbox pa ode klat čajnike da izbacim agresiju iz sebe :)

23 August, 2012

Paper Madness :)

U ovom postu sam opisala svoju ovisnost o pisanju pisama i svemu papirnatom. Jučer sam naletjela na jednu englesku stranicu sa setovima za pisanje i slinila nad njima nekih pola sata. Na žalost ne dostavljaju u RH a i cijene su im mašala ali to me nije spriječilo da slinim i dalje :)









Setovi su im predivni a neki dolaze u pripadajućim kutijama



Slin slin slin :) Jesen se približava čim me hvata manija kupovanja papira i sličica xD

Još jedna od stvari koju volim, ako ništa onda barem browsati, je kjut pribor za pisanje :)



Znam, znam ovo izgleda kao nešto za nekog od 10 godina ali baš me briga, meni će se ovo sviđati i kad budem stara baba :D

Počela sam dogovarati ovogodišnju razmjenu čestitki. Prošle godine smo razmjenjivali Božićne a ove godine se odlučujemo hoće li biti Božićne ili Halloween :) Mislim da ću s par prijatelja razmijeniti Halloween, a s par Božićne. Da mi ne padne sve odjednom pa moram nabrzaka :)

Jedini problem - nemam nikakve Halloween naljepničice :O eeeek!

Kao i u prošlom postu, završavam s riječima - ako netko zna gdje kupiti povoljne i kjut stvarčice za pisanje pisama u Zg, slobodno javite :)

22 August, 2012

Daydreaming

Nedostaju mi dani kada sam bila puna nade za sve i svašta. Kada sam sanjarila kako će sve biti jednog dana. Nedostaje mi taj osjećaj da će bez obzira na sve, sve doći na svoje mjesto.



Nedostaje mi osjećaj slobode kada u petak navečer zazvoni školsko zvono i znam da su predamnom dva dana mira i uživancije (bez obzira na zadaću :)



Nedostaju mi planovi - obožavam planirati, a ovih dana budućnost se čini tako mutna, ne vidim ništa dalje od idućeg petka..

Nedostaje mi nestrpljivo radosno išćekivanje nečega.



I onda si razmišljam, možda planiranje nije potrebno kada je već sve ostvareno. Možda je išćekivanje nepotrebno kada je ono nešto već tu. Možda je ovo osjećaj kada ti se ispune svi snovi.

Možda je vrijeme za sanjati više nego što sam se do sada usudila.

21 August, 2012

Who Let The Dogs Out?

Imam mnogo iracionalnih strahova - da ću se utopiti u metar vode, da će mi golub iskopat oko, da mi je čudovište ispod kreveta ali onaj koji najviše nasmijava mog dečka je moj strah od



Da, da, strah od pasa. Je li me pas ikada ugrizao? Nije. Dal me ganjao okolo i pokušao ugristi? Nije. Zašto ih se onda bojim. Da znam, ne bi ih se bojala. Jednostavno kad se pas zaleti i zalaje kraj ograde, ma može samo i sjediti tamo i blentavo me gledati a da ga nisam očekivala, ja skočim 2m u zrak.

Kad smo se tek doselili u naš stan, idemo se mi šetati predvečer okolo da vidimo kak nam kvart izgleda. I bilo je tu puno - awww kak su slatke kuće i - ohh kak su super vile i rekoh - This is neighborhood from heaven :) I šetamo se mi još malo kad ono - pas laje tu, pas laje tamo. Svaka kuća svog psa ima. Rekoh - This is neighborhood from hell! D:

Meni jednostavno svaki pas negdje u dnu mozga izgleda ovako



i može biti bilo koje veličine i oblika, ja ih se svih bojim. Što je najgore, uvijek smo doma imali pse i nikad se njih nisam bojala, znam da su dobri i pametni i volim im češkati glave al jednostavno kad je tuđi - što dalje od mene to bolje.

D umire kad se ja skrivam iza njega jer eto netko vodi pinča na povodcu prema nama ili kad nam se dogodi kao prekjučer - pas sjedi sa svoje strane ograde, ja ga ugledam u zadnji tren i skočim na drugu stranu a pas onak nezainteresirano, full dubokim glasom kaže - muf. D se smije, kaže to je rekao reda radi da ispadne da si imala zašto skočiti :D Još ispadne da sam ja uplašila psa na kraju xD

I eto, još jedan razlog zašto sam crazy cat lady :)

20 August, 2012

Sweet Sweet Day

Nagradice! Sani & Aria su me nagradile sa slatkom nagradicom :)



Hvala cure ^_^ ♥
A sad pravila :)

1. Postaviti nagradu na svoj blog
2. Označiti onoga tko vas je nominirao
3. Proslijedite nagradu na 5 blogova koji imaju manje od 200 sljedbenika i javite im tu vijest

1. ✓
2. ✓
3. Najteži dio mi je odabrati samo pet osoba uz toliko dragih blogova ali evo

Hypnotic Mushroom ♥
Pijani Dajdža ♥ - makar sumnjam da će proslijediti nagradu, danas me toliko nasmijao pa evo mu malo reklame :)
Life is Shabby ♥
Little Miss Confused ♥

Jej :)

Ok, sad malo o blogu kao blogu. Neke stvari mi mal idu na živce:

a) što ne dobijam notifikacije kad netko dogovori na moj komentar na tuđem blogu. Kako se trudim što češće komentirati, ne mogu svaki dan vrtiti sve blogove i otvarati sve postove da vidim jel netko odgovorio ili nije. Ako netko zna jel se nešto tako može upaliti, neka mi javi :)

b) što nemam pojma koji su mi novi a koji stari followeri, sve je izmješano. Volim pregledati blogove ljudi koji me prate ali svaki put moram vrtiti svih 90+ blogova (a imam pamćenje kao zlatna ribica i ne pamtim sve ikonice blogova baš najbolje). Blah :\

No, dobro.

Nego, malo manje o blogu malo više o životu ili - najslađa vijest ovih dana



Tako je, mali nećak/nećakinja je - nećakinja :) Jučer smo gledali video i mahala nam je malom ručicom ^_^ ♥ Sad imam još više motivacije za pronalazak posla jer želim tom malom stvorenju kupovati haljinice, medo papučice i žute kabanice na cvijetiće :)

19 August, 2012

Chocolate Overload

Vratio se moj D, odmah me nema tri dana na blogu xD Prva noć je bila divlja :D Ali ne onak kako svi vi perverznjaci mislite - jeli su nas komarci cijelu noć -.-' Još jedan razlog da jedva čekam jesen.

Rekla sam mu da jedino što mi smije kupiti je čokolada pa sam dobila hrpu čokolade u mini verzijama



I još čokoladu i gumene u obliku katedrale u Koln-u



Pa gljivicu iz Super Maria s bonbonima unutra xD





Pa crva iz The Worms igre :D



i GDC ceker :D Jer što ženi više treba hehe :))



Bit ću glavna na placu :) Imamo i novu vrčić :)



Moramo uskoro postaviti novu policu jer nemamo više mjesta na ovoj na kojoj sad držimo vrčiće :)

Jučer smo išli u WestGate, išla sam si kupiti neke tenisice za trčanje. Imam Vansice doma ali te su totalno neudobne za ikakvo bavljenje sportom pa sam si u Deichmann-u iskopala neke bijele Graceland za 150kn. Nikada nisam imala bijele tenisice i full mi je čudno nositi ih ali su udobne i za ono za što mi trebaju su ok. Išli smo ih "testirati" jučer navečer, čak smo malo i trčali i odlične su. Jest da sam skoro krepala ali bilo je zabavno :)

Nakon tenisica smo se još malo muvali okolo i pronašli ova dva prekjut detalja za naš stan : sovice!





Obožavam ove "visilice". Zaljepim ih na ulazna vrata :) Ovu kad sam ugledala, bila je to ljubav na prvi pogled :)

Danas idemo na ručak kod njegovih, biti će i moji šogiji :) Baš volim ta naša nedjeljnja okupljanja a i da čujem što ima novo u vezi malog nećaka/nećakinje :)

Eto, sad sam se ishvalila za sve novosti pa gibam, moram si bluzu peglat :D

Uživajte i odmorite se danas jer sutra je opet - ponedjeljak :)

16 August, 2012

Cleaning Here and Cleaning There

Jesam li već spomenula da sam ja ljenčina za kućanske poslove? Mislim da je za to sve komp kriv. Krenem nešto ću raditi ali samo da provjerim mail ili fejs i ode pol dana :D Ali, onaj jedan dan kad me uhvati (uglavnom mi to dođe jednom tjedno) uhvatim i uglancam sve i onda opet na miru drložim ostatak tjedna :)



Pomoć za moj ljenitis sam nedavno otkrila - gosti. Kad mi netko dolazi volim da mi je sve pic pa da bi se natjerala spremati najbolje mi je goste zvati :D Normalno imam goste za koje se potrudim full picnut stan (npr svekrva kad mi dolazi :) a za neke kao D2 nalupam jastuke na kauču i usisam xD

Istina je da ni ne drložim toliko, doma mi je soba znala biti kaos. Tu svaka stvar ima svoje mjesto pa mi je uvijek No1 korak za održavanje stana - vrati sve na svoje mjesto :)



Danas će mi doć buraz pa je bilo lupanje jastuka i usisavanje, skupljanje veša sa sušilice za veš i pranje suđa koje je ostalo od jučer :)

A sutra - petak :) Tko će dočekati večer :)

15 August, 2012

Two by Two

Danas mi pisanje posta ne ide, počela sam tri puta pa odzujala pa vas ostavljam s dvije sličice koje me razvesele svaki put kad ih vidim :)



14 August, 2012

Missing You

Znam da ljudima mora zvučati smiješno kad kažem kak mi D fali (nema ga tek dva dana) ali da su četiri godine proveli kao mi, viđajući se samo za vikende ili čak svaki drugi vikend, znali bi zašto mi sad fali čak i kad ode na posao xD D je moj najbolji prijatelj, s njim pričam o svemu i svačemu, kuži sve moje fore i imamo miljon naših internih koje samo nas dvoje kužimo, kraj njega se mogu kreveljiti i gnjaviti ga i zauzvrat dobiti hrpu pusa i zagrljaja, dok bi me netko drugi već gurnuo pod tramvaj :D

Inače, ne volim pričati o našoj vezi. Ono, ispričati kako smo se upoznali i tako neke stvari mi je ok ali imam feeling da kad ljudima pokušam objasniti da mi je u vezi zbilja super, da se nakon pet godina volimo više nego na početku, da nas zbilja vidim kao babu i djeda koji se drže za ruke jednog dana - da ljudi misle da, pa da prostite, kakim.

Nazovimo to sindrom UFO-a. Vi ste ga vidjeli i doživjeli, ali što više pokušavate objasniti nekome tko nije, to oni više misle da ste pukli, da ne kužite bit života i svemira i da lažete da bi ispali spešl.

Tako da kad god ja kažem nešto tipa - mi se odlično slažemo, zvuči mi fejk jer staviti nešto tako veliko poput svih tih sitnica po kojima smo savršeni jedno za drugo u tako malu i jednostavniu rečenicu, jednostavno nije to to, dok s druge strane ako pokušam objasniti podugačko, zvučim si kao luđak koji je vidjeo UFO i pokušava to dokazati drugima :D

Kako god bilo, fali mi i jedva čekam petak.

A do tad - spremanje, chatanje, slaganje cipela, Skyrim, kave, pivo i ostalo xD Pa će i taj petak brzo doći :)

13 August, 2012

Zbrda Zdola

Javio mi se moj D, sigurno je sletio i smjestio se, ne moram brinuti više :) Navečer mi je bila moja D2, pa smo imale trač i pijanka party :D Ovako nekako to izgleda kad se nas dvije nađemo :)



(Ja sam ova s viklerima :D)

D2 mi je nešto najbliže sestri i baš ju volim :) Kad ju pucaju hormoni želi bebača, kad ne, želi karijeru i uvijek ju zezam zbog toga :) Jučer je tema većinom bila o bebačima i udaji jer su svi oko nas ili trudni ili se žene a nas dvije, samo da se alkoholizirat xD Mene još ne pucaju majčinski feelinzi i ne znam hoće li ikad - ja želim biti strina/teta a majka još ne :)

Išla sam s D-om prije puta u WestGate pa dok si je on birao majice ja sam čekirala odječicu za bebe (da znam cijene barem cca) i ima tako slatkih stvari, stalno sam nosala neš da D vidi pa je na kraju rekao jesam ja tamo da njemu pomognem ili da gledam stvari za bebe xD

Današnji plan mi je - zujanje, igranje i pisanje. Napisala sam mojoj D1 pismo, ali sam htjela ubaciti još neke stvari pa ga moram završiti. Na moru sam pronašla preslatke markice pa sam odmah kupila pet ovakvih



i pet ovakvih



Opsjednuta cat lady, štaš :) Tu u Zg a bome i u Os sam uvijek dobijala neke markice koje izgledaju totalno dosadno i idem na moru poslati njoj pismo a malom bratu razglednicu i dobijem ove, pa sam odmah pokupila godišnju zalihu :)

Ispričat ćete me što mi je post malo zbrda zdola, em sam mamurna, em pijem kapućino pa sam i hiperaktivna..

Idem se izvaliti i čitati nešto, ugodan ponedjeljak vam želim :)

12 August, 2012

Lonely

D je doslovno izašao iz stana prije 5 minuta i već mi nedostaje!



Putuje u Dojčland na tjedan dana, poslovno. Inače, nisam jedna od onih cura bez koje dečko ne smije izaći van. Meni je normalno da ode s legama na cugu, van ako mu se da, nekad odem i ja s njim, nekad mi se ne da pa ga otjeram nek ide sam i ok mi je to. Smiješno mi je kad čujem cure koje dečku ne daju da mrdne bez njih. Da me htio varati imao je šanse 4 godine kada smo bili 270 km daleko iako ni tad nisam nikada morala brinuti jer jednostavno, nas dvoje smo ono - to je to :)

Jučer sam mu pakirala torbu, jer sam ja majstor za zgurati puno stvari u mal prostor a da sve bude pristupačno, pa me svako malo grlio i govorio da bi da i ja idem s njim.

Stvar je u tome da će mi faliti navečer. Nije mi bitno ak je vani do 2 ujutro na cugi, sam kad znam da će se na kraju ugurati u krevet i stisnuti uz moje toplo dupe xD Odvikla sam se od spavanja sama a doma u kući nikad nisam bila sama i mislim da ću se prebaciti na kauč u dnevnoj i krmiti uz tv :)

Jer nitko nije čuo za čudovište ispod kauča, samo ispod kreveta. Mislim da ću također zatvoriti vrata od spavaće. Za svaki slučaj, da me ne gleda ako je tamo :)

Za ovih tjedan dana sam si sve fino isplanirala - sutra ću uglancati stan i sve srediti i onda sam mirna cijeli tjedan. Danas mi dolazi moja D2 pa ćemo ubiti tugu u piću i razmijeniti nove tračeve :)

Moram skočiti i do buraza jedan dan, nisam ga vidjela pol godine, zaboravit ću kako izgleda ( za razliku od drugog buraza koji mi svako malo dođe u goste :)

Stvar koja mi se trenutno ne da je skočiti do trgovine. U kvartu imamo samo neku malu bezveznu koja vjerojatno danas ni ne radi pa ću morati busem do neke veće po pivo i šećer (jer sam jutros zaključila da nemamo više šećera - brr gorki kapućino X_x )

Moram si nabaviti neki bajs ili motorić da ne moram na bus. Makar znam da nema kontrole ne volim se voziti bez karte (paranoja iz Os gdje moraš imati kartu, ne moš u bus bez nje)

Eh rastegao se ovaj post, gibam ja malo pospremati, znate kak je kad se netko pakira - stvari na sve strane.

Nadam se da vi uživate u nedjelji i drž'te fige da me ne pojede čudovište ispod kauča noćas :)

10 August, 2012

Gaming Zaraza iliti Skyrim

OK, svi već znaju da sam totalno opsjednuta Simsima i nedo bog da netko započne razgovor o njima, gora sam nego oni WoW fanovi kad pričaju o WoW-u :) Još kad sam neki dan saznala da će napokon doći ekspanzija Seasons - jedva čekam! Čist mi bezveze bilo vodati simsa okolo u puloveru a vani sunce!

Nego, ovaj post nije o Simsima nego o - Skyrimu. Iliti punim nazivom "The Elder Scrolls V: Skyrim".

Jučer ujutro, ustadoh sa D-om i muvam se okolo, nemam posla, sve sam opeglala i oribala u ona prva dva dana službene nezaposlenosti i pitam ga ima kakvu igricu za preporučiti. Odigrala sam American Alice McGee do kraja prije par dana pa nešto u tom stilu. Kaže on, imaš na mom kompu Skyrim pa probaj to. Mislim si ja, ne da mi se, nisam za takav tip igara al ajd, dosadno mi. Složim ja svoju likicu :D i ajmo igrat. Prvih sat vremena sam se borila s kontrolama, pokušavala skužiti kako uopće uzeti oružje u ruke i gdje se klikne da vidim misije, gdje se klikne da vidim što od itema imam. I onda je krenulo O_O

Igrala sam od negdje osam ujutro do podne i mogu vam priznati - totalno sam zaražena. Stavila sam si na easy verziju (iliti papak verziju xD baš me briga) jer me skoro herc trefio kad me neki vuk stao naganjati okolo a ja još ne znam ni mač kak se uzme u ruke. (Zatukla sam ga šakama, ah xD )



Inače igra se na ogromnoj karti gdje vidite samo par gradova na početku. Nove gradove i mjesta otkrivate tako što ili pričate s ljudima pa vam se na karti sivo pojave gradovi za koje ste čuli ili u šetnji pronađete neki novi site koji tada bude bijel na karti. Pošto je karta ogromna u gradove u kojima ste već bili se možete doslovno teleportirati jer tko bi trčao sa jedne strane mape na drugu cijelo vrijeme.



Scene su predivne, ima jako puno skrivenih mjesta i misija, misije su zanimljive i jako mi se sviđa. Imam feeling kao da igram simse s mačem i boljom grafikom :)

D me nazvao oko podne, kada je bio na pauzi i iznenadio se da još igram. Kaže, mislio je da će mi biti dosadno. A ja tu s mačem ganjam skeleton-zombije po šumi i vičem umri kučko xD Dobra igra za izbaciti negativne emocije :D



U igri možete skupljati doslovno sve - uđete nekom u kuću i što god ima na stolu možete drpiti - hranu, zdjele, knjige, oružje, odjeću, cipele - ma sve. Ako nitko nije s vama u sobi radite što hoćete, a ako je, dobijete bounty bodove odn tjeralicu, pa kad dođete do grada vojnici vas napadaju i morate platiti bounty.

Tako sam ja naišla na babu u šumi, ima kolibu bez prozora i govori ona - It's nice to have visitors - i sjedi pred kolibom. A ja unutra i ukrala joj sir i mrkvu i neku knjigu koju ima xD Čist mi bilo žao babe :D



Najspuki stvar na koju sam naletjela su divovi. Divovi hodaju okolo i šetaju mamute. To su njihovi kućni ljubimci valjda. I oni sami malo izgledom vuku na pračovjeke. Kada se približavate mjestu gdje su, zemlja podrhtava od hoda mamuta, pa znate da su u blizini i meni osobno je to totalno spuki. Posebno kad sam vidjela jednog u daljini, odlučila ga zaobići u širokom luku i naletjela na dva iza nekog ogromnog kamena. Skoro me herc trefio.



Ako itko odluči ovo igrati evo vam savjet - nemojte ubijati kokoši u selu! Ja iz zezancije, u pol misije, ubila kokoš i iz kuće izletjeli muž i žena i napali me. Ubijem ja njih i skužim da su oni ljudi s kojima sam trebala pričati da bih nastavila jednu od misija. Fuck.

Eto, po samom postu vidite da sam navučena čim toliko tipkam pa vas ostavljam na miru i odoh se igrati :)

Što bi Skyrimovci rekli - I was normal person before I took an arrow to the knee xD

08 August, 2012

They Want My Blood

Zaključila sam da su sve moje cipele sotonisti. Vidiš ih u trgovini, mame te, divne su i udobne, hodam po trgovini s jednom na nozi, izgledajući kao maloumni debil sa smiješkom na licu - em su divne, em su povoljne, em udobne. Anđeli od cipela.

Teta ih zapakira u kutiju, stavi u vrečicu i sa smiješkom me pozdravlja dok ja sretna zbog ulova izlazim van iz dućana i u sebi hvalim i trgovinu i prodavačicu i VIP-ovce zbog kojih skrenuh u taj dućan.

I onda se nešto dogodi. Zračenje iz svemira možda, proleti neki čudni komet i moje predivne cipele dobiju zlokoban izgled. Sa strahom ih pogledavam prije prve nošnje - iste su kao i u trgovini ali znam što me čeka. One žele krv. Želim li ih nositi moram pustiti barem kap. Dozivaju me - dođi, dođi, vrijeme je idealno da nas prvi puta prošetaš. Vidi kako smo udobne dok se šetaš po stanu u nama, idi van, idi se šetaj, kome treba tramvaj, zdravo je hodati. I zlokobno se smiju dok ne gledam direktno u njih.

Popustim uvijek i mislim - možda ovaj put ne bude kao i svaki, ove su udobnije od svih do sada. Zavaravaju me još nekih pola kilometra-kilometar, taman onoliko koliko je potrebno da bude prekasno vratiti se doma po druge. I onda stanu gristi. Jedna mi gloda petu kao da sam pečeni pileći batak, druga se nagurava sa mojim palcem koji se odjednom čini tri broja prevelikim. Rub cipele je nanjušio košćicu kraj malog prsta i odlučio zaplesati tango s njom.

Vadim flastere, znala sam što me čeka. Pet metara dalje, cipele su sažvakale i ispljunule oba flastera. Vadim nove i razmišljam je li 5km dovoljno blizu da prehodam bosa. Taman pronađem hod pri kojem me ništa ne žulja, koji neupućenom prolazniku izgleda poput plesa ranjenog flaminga koji se u koturaljkama spušta niz stepenice, kad evo ga opet - cipele su pronašle gdje me nanovo mogu grickati.


     Da moje cipele imaju lice, izgledale bi ovako.

Došepala sam doma nakon jednog obavljenog zadatka a imala sam tri u planu. Neki drugi put. Grlim svoje ružne zelene fejk kroksice, bacam cipele u kut dok mi se one osmjehuju svojim krvavim osmijesima. Znaju da ovo nije kraj, da se neću još predati i da će se ovo nastaviti dok ne postanu "one udobne cipele". Ali do tada mora proći još nekoliko krvavih žrtvovanja da bi one bile zadovoljene.

Kao što rekoh, moje cipele su sotonjare.